Téma dne: Armagedon aneb finální válka mezi vládami a Bohem?

V mnohých pramenech lidské historie existuje jedna událost, která se k nám opět přiblížila doslova na dohled, a která uchvacuje představivost a zasévá strach do srdcí mnoha generací lidských bytostí – závěrečná bitva mezi dobrem a zlem, mezi Statnem a Bohem, takzvaný Armagedon. Je to bitva, která zároveň přináší konec jedné civilizační éry, je to kataklyzmatický střet mezi lidskými vládami a božstvím, bitva, která byla již mnohokrát předpovězena v průběhu věků. Ale co je to vlastně ten Armagedon? Je to přicházející apokalypsa, které bychom se měli bát, nebo by to mohla být třeba i naše spása, jenže v jakémsi „přestrojení“?

Vydejte se s námi na cestu, při které se pokusíme odhalit záhadu přicházejícího armagedonu a prozkoumáme jeho hluboké důsledky pro budoucnost lidstva.

Armageddon podle slovníku cizích slov znamené zkázu či konec světa, poslední válku, poslední bitvu mezi „dobrem“ a „zlem“. Název je podle biblické hory Harmaggedon, kde má nastat závěrečná bitva mezi silami dobra a zla, nebo mezi Bohem a Satanem

Armagedon je zkrátka slovo, ze kterého běhá mráz po zádech již bezpočtu generací. Pouhá zmínka o něm v nás nejspíše vyvolává představy totálního chaosu, zkázy a konce našich dnů. Ale co kdybychom vám řekli, že Armagedon není jen předzvěstí absolutní zkázy, ale také katalyzátor něčeho mnohem většího? V tomto kontextu se tedy ponořme až hluboko do srdce Armageddonu, rozeberme si jeho původ, pochopme jeho důsledky a odhalme tím i naději, kterou pro lidstvo znamená.

Armagedon odhalen

Armagedon je ve své podstatě konečné střetnutí mezi lidskými (tedy Satanskými) vládami a božstvím. Je to dlouho prorokovaný konflikt, kde síly temnoty, reprezentované právě těmito „satanskými vládami“ a jejich podporovateli, takto stojí v přímé opozici vůči vůli Boží. Tato bitva, dlouho předpovídaná v náboženských textech a v různé apokalyptické literatuře, vlastně jen znamená vyvrcholení éry současné (ne)lidské vlády a tyranie.

Ale tady to teprve začíná být opravdu zajímavé – Armagedon totiž vůbec neznamená něco takového, jako že je to definitivní zánik či konec naší planety, nebo současné civilizace. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení lidí o tomto pojmu tedy i nadále zůstane Země domovem lidstva a Armagedon nebude v tomto významu jen nějaké kosmické resetovací tlačítko, které má lidstvo zcela vyhladit. Místo toho půjde spíše o naprosto klíčový okamžik v historii lidstva, který v sobě kromě skázy, jež s seboupřínáší, ale v sobě zároveň skrývá také obrovský potenciál pro naši spásu.

Boží zásah

Uprostřed současného chaosu a otřesů přicházejícího Armagedonu se přitom objevuje i záblesk naděje. Říká se, že tento konečný konflikt dobra a zla přežije dokonce „velký zástup“ Božího lidu. Tato vybraná skupina představuje ty, kteří zůstali věrní a poslušní božské vůli, dokonce i přes nepřízeň osudu. To oni budou těmi nositeli pochodně nastupující nové éry lidstva, ve které lidská vláda ustoupí vládě božské .

Účel Armageddonu: Osvobození, nebo vyhlazení?

Ono poměrně dramatické napětí obklopující Armagedon totiž pramení převážně ze značně kontrastních interpretací jeho skutečného účelu. Pro některé z nás je to čas zúčtování a trestu, kdy budou ti bezbožní postaveni před Boží soud. Pro ostatní to ale přitom znamená spíše něco jako je úsvit nového věku, kde naopak ti spravedliví zdědí Zemi. Pravda, stejně tak jako u mnoha dalších věcí v našem životě, leží někde mezi tím.

V očích všech těch, kteří dnes tak čekají na Boží zásah, je Armagedon jen nezbytným krokem k prolomení okovů vzájemné lidské tyranie. Je to jakási poslední bitva, která vymýtí veškeré ty lidstvo utlačující síly, které nás po staletí držely v zajetí. V této interpretaci tedy vůbec není Armagedon nějakým koncem, ale spíše naopak novým začátkem.

Na druhou stranu skeptici pohlížejí na Armagedon spíše jako na kataklyzmatickou událost, která znamená konec toho světa, jak ho známe dosud. Obávají se, že celá Země lehne popelem a lidstvo bude čelit svému totálnímu zničení. Je to ale spravedlivé hodnocení, nebo je v příběhu i o něco víc, než by se na první pohled zdálo?

Role Armagedonu v historii lidstva

Abychom plně docenili skutečný význam Armagedonu, tak musíme vystopovat jeho kořeny na stránkách historie a náboženských svatých písem. Koncept té konečné, celou zemí otřásající bitvy není jedinečný pro žádný systém víry; překračuje totiž všechny kulturní a náboženské hranice.

V křesťanství nacházíme o Armagedonu zmínku například v Knize Zjevení, v poslední kapitole Bible. Zde je popsán jako vrcholná bitva mezi dobrem a zlem, která nakonec vyvrcholí zřízením Božího království na Zemi. Podobné apokalyptické scénáře lze přitom nalézt také v proroctvích mnoha jiných náboženství a systémů víry.

V průběhu věků různí proroci, věštci a vizionáři předpovídali dobu, kdy bude celý náš svět uvržen do chaosu, než se znovu objeví obnovený. Tato proroctví také velice často zmiňují přírodní katastrofy, války a společenský kolaps jako předchůdce této skutečně velkolepé události.

Hledání znamení: Blížíme se k Armagedonu?

Je zajímavé, že mnoho jednotlivců, ale skupin se v průběhu historie pokoušelo rozeznat známky blížícího se příchodu Armageddonu. Od nebeských jevů až po geopolitické konflikty byly různé události lidské historie nabízeny jako předzvěsti této konečné bitvy. Jsou však tyto interpretace dějin založeny na skutečnosti, nebo jsou jen produktem senzacechtivosti a lidského strachu?

Geopolitické napětí: Potenciální bod vzplanutí

Nelze rozhodně ignorovat současný stav světa, charakterizovaný obrovským geopolitickým napětím, jadernými arzenály velmocí a mnoha regionálními konflikty. V této éře nejistoty někteří lidé opět tvrdí, že podmínky pro Armagedon jsou dnes jako stvořené. Spory mezi jadernými supervelmocemi, šíření zbraní hromadného ničení a všudypřítomná hrozba terorismu také svým nemalým dílem přispívají k atmosféře blížící se zkázy.

Je však velice důležité zachovat si vyvážený pohled. V průběhu historie lidstvo čelilo již bezpočtu velkých výzev a krizí, přesto se Armagedon dosud nikdy neuskutečnil. Je ovšem také velice dobře možné, že ta různá proroctví kolem této události jsou spíše symbolická než doslovná a ukazují tedy spíše na přicházející transformaci lidského vědomí než na skutečnou fyzickou bitvu?

Environmentální obavy: Jiný druh apokalypsy

Zatímco Armagedon je často spojován právě s válkou a ničením, někteří lidé tvrdí, že přitom již probíhá jiný typ apokalypsy: tou je současná degradace životního prostředí. Klimatické změny, odlesňování ohromných oblastí a vyčerpávání přírodních zdrojů vykreslují tento poněkud chmurný obraz budoucnosti naší Země.

Může být tedy Armagedon jen jakousi metaforickou bitvou proti silám, které nyní ohrožují přežití naší planety?

Tato interpretace nám také naznačuje, že záchrana lidstva by mohla spočívat hlavně v řešení environmentálních výzev, podpoře trvalé udržitelnosti a zahájení éry konečně skutečně odpovědného hospodaření se Zemí. Přerámovává tím Armagedon spíše na éru probuzení než na éru konečného zúčtování.

Lidský element: Příprava na Armagedon

Ať už někdo pohlíží na Armagedon jako na fyzickou bitvu nebo jako na metaforické zúčtování, tak panuje shoda alespoň v tom, že klíčová je vždy příprava. Zde je několik pohledů na to, jak dnes mohou jak jednotlivci tak i celé společnosti procházet onou nejistotou kolem této záhadné velké události.

  1. Duchovní připravenost: Pro ty, kdo věří v Boží zásah, duchovní připravenost zahrnuje především udržování neochvějné víry a dodržování morálních a etických zásad. Je to zkrátka výzva žít takový život, který je v souladu s božskou vůlí a zajistit si tím své místo mezi „velkým zástupem“ přeživších.
  2. Sebevědomí: Z praktického hlediska je samostatnost a připravenost na přírodní katastrofy a různá s tím spojená narušení chodu společnosti naprosto zásadní. To zahrnuje jednak nahromadění základních zásob potravin, získávání různých potřebných dovedností pro přežití a posilování odolnosti celé komunity.
  3. Environmentální odpovědnost: Pokud je Armagedon vnímán jako ekologická krize, pak by se řešení klimatických změn a trvalá ekologická udržitelnost stávají těmi prvořadými. Prosazování ekologických politik, snižování uhlíkové stopy a zachování přírodních stanovišť jsou potom důležitými kroky k zajištění dalšího přežití planety.
  4. Řešení konfliktů: Ve světě plném napětí jsou diplomacie a řešení konfliktů mírovou cestou těmi životně důležitými nástroji, jak zabránit eskalaci reionálních konfliktů do plně rozvinutých ostrých válek. Vyhýbání se globálním konfliktům lze tedy také považovat za proaktivní krok k předcházení Armagedonu.

Armagedon – rozcestí na další cestě lidstva

Když dnes stojíme nad propastí naší velmi nejisté budoucnosti, v našem kolektivním vědomí se opět stále častěji objevuje také pojem Armagedon. Je to téma, které dokáže vyvolat vášnivé diskuse, strach ale i naději ve zhruba stejné míře. Ale co když Armagedon není jen nějakou ojedinělou, katastrofickou událostí na konci jednoho z vesmírných cyklů, tzv.aeonů, ale je spíše nějakou volbou, kterou učiníme kolektivně a společně jako lidský druh?

Skutečná povaha Armagedonu nakonec zůstává záhadou, zahalenou náboženskými proroctvími, symbolikou a výkladem. Jeho výsledek může záviset na našem jednání jako jednotlivců i jako globální společnosti. Bude to doba zkázy a zúčtování, nebo to bude příležitost pro lidstvo povznést se nad svá omezení a přijmout novou éru osvícení a spolupráce?

Nadešel čas armagedonu a to, jak se vypořádáme s tímto kritickým okamžikem v historii, bude nadále utvářet osud celé naší planety a rovněž našeho druhu. Bitva totiž může klidně zuřit dál, ale její výsledek není vytesán do kamene. Je totiž jen a pouze na nás, abychom si sami určili, zda bude Armagedon spíše konec nebo naopak nový začátek.

V této velké tapisérii naší existence je jedna věc ale naprosto jistá – ta volba je jen a pouze na nás.

Oznamují nám snad ony záhadné zvuky nebeských trumpet, o kterých jsem ostatně již na Myšpule Světě také psala, právě tento přicházející čas armagedonu a konce světa?

Neschopnost médií vyšetřit tyto záhadné zvuky trubek z různých míst světa a informovat nás o nich, v nás totiž zároveň vyvolává velice vážné otázky. Jsou tím spoluviníky nějakého dalšího velkého podvodu, nebo zkrátka jen zapomínají na blížící se katastrofu? Když se ale vydáme hlouběji do tohoto labyrintu tajemství, pamatujte při tom také na to, že pravda je dnes velice často zakrývána právě těmi, kdo ji chtějí ovládat.

Kniha Zjevení: Strašidelné proroctví

Uprostřed této matoucí záhady se obracíme na starodávné texty, abychom si tím trochu pomohli. Kniha Zjevení, základní kámen křesťanské eschatologie, hovoří o sedmi trubkách ohlašujících přicházející apokalyptické události. Podle tohoto proroctví každé takové zatroubení spouští nějakou novou pohromu, která vyvrcholí právě konečnou bitvou dobra se zlem, tedy  Armagedonem.

Mohly by být ty záhadné zvuky trubky z nebes právě takovým mrazivým naplněním tohoto prastarého proroctví? Jsme tedy skutečně na samém pokraji toho, abychom byli již brzy svědky  kataklyzmatických událostí  předpovězených na stránkách Bible? Je to otázka, která těžce tíží mysl mnohých lidí.

Zvuky trubky nejsou těmi jedinými záhadnými zvuky, které v současnosti otřásají celým naším světem. Z různých koutů zeměkoule se stále častěji vynořují různé zprávy o zemětřeseních, doprovázených tajemnými zvuky jako je právě třeba temné bušení a nebo právě tyto zvuky jakýchsi nebeských trubek. Tyto zvuky se ale přitom nepodobají vůbec ničemu, co jsme dosud na zemi mohli slyšet, a lidé je často popisují třeba jako zvuk nějakého nízkofrekvenčního hučení až třeba po děsivé zvuky práskání hromu, ale přitom za jasných slunečných dnů

Zdroj: https://amg-news.com/armageddon-time-the-great-war-between-human-governments-and-god-video/

4 komentáře: „Téma dne: Armagedon aneb finální válka mezi vládami a Bohem?“

  1. Mohlo by byt zajímavý podívat se do Nostradama, nepochybně tam něco bude .. i o židech a fiktivním státu Izrael. (a neméne fiktivní ukradině…)
    Bohužel kvuli ukronacistům ve vládě mam v knihovně takovou zimu že nejsem sám schopen nic hledat, kouše se mě krční páteř.

    To se mi líbí

      1. …největší vliv na pozemské klima… I NA TEN TZV. ARMAGEDON ALIAS POSLEDNÍ SOUD… má samozřejmě Slunce. VŠE DŮKLADNĚ DOLOŽENO FAKTY! … Současné dění má úzkou souvislost s radikálním poklesem magnetismu Země, což způsobuje slábnutí magnetického štítu Země. Slabý štít propouští více energie z vesmíru. V současnosti se sbíhají i další cykly, jako třeba krátký 11letý cyklus Slunce, jehož minimum se očekává cca od roku 2030. V tu chvíli se do našeho planetárního systému dostane maximální energie z jádra galaxie, která způsobí doslova převrat a bude mít zásadní vliv na Duše v této soustavě.

        Podle teorie elektro-plazmatického vesmíru tato energie zažehne Sluneční mikronovu, jejímž důsledkem pravděpodobně bude posun magnetických pólů Země (ovšem nikoli o 15 ale) o 90 stupňů. Jsou 2 způsoby jak zažehnout mikronovu, jak uvádíme NA WEBU… Magnetický posun následně spustí i fyzický posun rotace o 90 stupňů a s ním (zcela logicky) propojenou potopu světa. Vodní masy se totiž při prudké změně rotace budou setrvačností pohybovat dále ve svém původním směru…

        *****************************

        Kvalifikovaný odhad termínu spuštění mikronovy je v letech 2030-2040… https://pruvodce-vzestupem-duse.online/encyklopedie/apokalypsa-a-posledni-soud-podle-bible-planety-nibiru-a-maldek-jsou-realne-co-ohrozuje-zemi-co-zpusobuje-klimaticke-zmeny/

        To se mi líbí

  2. Buddha J. dal vědět nedlouho před smrtí, že jezdci z Apokalypsy jsou již zde. Nejspíš se činí, a to už nejmíň tucet let. A tak to rozuzlení asi nebude příliš vzdáleno. A má být v důsledku toho vymazána i karma současného světa. Ale to jsou věci mému poznání nedostupné (dnes). Dnes musím opravit program na výpočet primárních direkcí. Došlo mi, že tam mám v jednom bloku chybu. A na to mi zbývá ještě času dost 🙂

    To se mi líbí

Napsat komentář