Hunter now the Hunted – Zkaženost klanu Biden vyjde již brzy najevo

Dne 23.března 2022 přinesl německý alternativní web Science Files tento článek, jehož možná trochu neumětelý překlad z Němčiny, kterou moc neovládám, přináším dnes i čtenářům Myšpule Světa. Ono to totiž poměrně přesně ilustruje morální kvality současného světa morálně strádajícího pod korporátně-fašistickými režimy většinou s davo-elitářským způsobem řízení. O těchto jeho „morálních kvalitách“, domnívám se, již tedy dostatečně vypovídají i ony naprosto zfalšované prezidentské volby ve Spojených státech, kterými se dostal klan Bidenovců v USA k moci. Bohužel pro nás, a vzhledem k mnohými probuzenými lidmi již prokouknuté tradiční překopírovávání „úspěšných“ globalistických procesů ze země, kde byly vyzkoušeny, do dalších zemí, kde mají být teprve zavedeny, tak nás podobné „volby“ brzy čekají i u nás. Ony tendence zavedení korespondenčního hlasování i u nás, v samé pravdě a v moři lásky podporované mnohými mainstreamovými politickými stranami kvůli údajnému zvýšení epidemiologického bezpečí při volbách (protože politický pseudovirus Covid19, tedy jediný virus na světě, který dokonale rozumí politice, samozřejmě číhá před volebními místnostmi, aby u nich okamžitě napadl nic netušící voliče, obzvláště ony odmítače kávových filtrů na hubu a přivodil jim onu smrtelnou rýmu z Wuhanu vydatně podporovanou Americkým politickým establishmentem) lze velice dobře vysledovat v rámci současného politického dění také tady u nás, v kotlince České.

Zdá se, že tradiční heslo zachraň se, kdo můžeš, je také hlavní a aktuální motto těch, kteří se snaží vytáhnout Joea Bidena z vodního víru, v němž se momentálně ke dnu potápí jeho syn Hunter Biden. Jejich záchranná operace je založena na poměrně tradiční strategii tzv. řízených doznání, která pravděpodobně již brzy vyvrcholí právě řízeným obětováním herce ve vedlejší roli Huntera Bidena, aby se tím zachránil zachránil herec v hlavní roli představení Svět 2022 Joe Biden, údajně nejmocnější muž současného světa trpící bohužel alzheimrem, stařeckou demencí a sklony k pedofilii. Druhého nejmocnějšího muže planety V.V.Putina zde ovšem nemohu uvést, neboť bych mohla být za jeho jmenování vsazena do želez a do žaláře. Jak mi psalo několik vtipných komentátorů, jsem však pro-kremelská svině.rusofil a hýkající idiot, takže ho schválně kvůli nim uvedu alespoň takto, neboť coby hýkající idiot bych mohla být zproštěna viny právě pro idiocii.

Pokud ještě stále nevíte, o co v této hře vlastně jde, tak v tomto příspěvku vám to povím naplno, ovšem můžeme to vlastně docela dobře zkrátit: Jde jen o všechny ty lži, podvody, korupci, nabídky na prodej a mainstreamová média, která dělala všechno možné před prezidentskými volbami v USA v roce 2020, aby zcela potlačila všechny ty informace o obětování Huntera pro záchranu Joea, které se až nyní po dvou letech objevily v New York Times. Jde o pro dnešek zcela typický příběh, který měl dokonce najaté vlastní ověřovatele faktů, příběh, jehož pravda se nyní potvrzuje jako diskreditující falešná zpráva a příběh, který byl okamžitě smazán jak Facebookem, tak i Twitterem a různými dalšími cenzurními agenty různých platforem sociálních sítí a mainstreamových médií.

Jde o příběh, který je postaven pouze na existenci jednoho notebooku, který práskač Hunter Biden ke své smůle dal do opravy a zapomněl si ho pak zaplatit a vyzvednout, jak už to mají současní elitáři ve zvyku, protože proč by měli za cokoliv platit, když mají miliardové majetky, to dá přece rozum. Jde o notebook, jehož samotná existence byla před prezidentskými volbami v USA naprosto popřena a nyní se připouští jen proto, aby se tím zabránilo ještě horšímu maléru.

Pojďme však trochu vrátit čas.
Nejprve se na ten příběh trochu nalaďme následujícími video ukázkami (jsou sice v angličtině, ale i ti slabší v kramflecích v tomto jazyku snad jejich pointu dostatečně pochopí):

Joe and Hunter nemesis

V obou těchto videích tedy vidíte, jak Joe Biden rozhořčeně reaguje na další Trumpův krok v předvolebním boji, kdy zuřivě popírá existenci onoho notebooku, jehož existence se ovšem nyní již dokonce připouští, a jak na to reaguje vyprávěním nehorázných lží o ruském spiknutí, které je tak oblíbené u amerických demofraudů, a to takovým tím typicky agresivním stylem těch, kdo nestydatě lžou. Byl však tentokrát u svého lhaní chycen na hruškách protože ho později ze lži usvědčil právě tento „laptop z pekla“, jak jej později nazval Donald Trump, a jeho existenci poprvé zveřejnil New York Post. Za to byl následně dokonce i tento mainstreamový New York Post mimo jiné demokraticky zablokován také na Twitteru. Pro všechny ty, kteří dosud vůbec neví, o co přesně jde v tomto nejen v Německu opět zatajovaném tématu, tak jsem právě v tomto příspěvku dala dohromady to, o co tedy přesně jde.

Náš dnešní příběh začíná před přibližně dvěma a půl lety.


Hunter Biden, syn Joea Bidena, odveze několik svých přenosných počítačů na opravu, ale už je po opravě nevyzvedne.


Majitel opravny si tyto počítače pochopitelně ponechá, aby z jejich prodeje získal peníze za nezaplacenou opravu, včetně jednoho notebooku asi s tisícem dost zajímavých e-mailů.


Protože to, co se z nich dozví,mu připadá po přečtení jen několika málo z nich až příliš horké, tak majitel opravny raději pošle pevný disk z tohoto notebooku FBI.


Už o něm nikdy více neslyší.


Ale protože v dnešní době nikdy nemůžete být dost opatrní, tak si majitel počítačového obchodu vytvořil jen tak pro jistotu několik kopií jeho pevného disku. Jednu z nich potom pošle Rudimu Guilianimu a odtud si tento pevný disk již sám najde svoji cestu, zejména tedy pochopitelně právě ty e-maily, které se na něm nacházejí, a to až do redakce New York Post, který je okamžitě zveřejňuje v textu s názvem „ Smoking-gun“ emaily odhalí, jak Hunter Biden přišel představit různé vybrané ukrajinské obchodníky svému taťkovi viceprezidentovi Bidenovi staršímu.

Příběh, o který tady vlastně jde, je ve zkratce asi takový:

Hunter Biden, syn Joea Bidena, je již od roku 2014 členem představenstva ukrajinské plynárenské společnosti Burisma. Biden o energetickém sektoru pochopitelně nemá ani páru, jak se také sám přiznal. Jeho jmenování do představenstva ukrajinské energetické společnosti, za které dostával takovou maličkost přibližně 50 000 dolarů měsíčně, je v tomto případě zcela evidentně pokusem o získání politické přízně a vlivu, nebo jde o pokus získat přísup do nejvyšších pater politiky v USA, protože Hunter Biden je synem Joe Bidena, který byl již v roce 2014 viceprezidentem USA a byl tehdy odpovědný právě za politiku Spojených států vůči Ukrajině.

Toto je zjevně vytváření naprosto ideálního prostředí pro korupci.

Od roku 2015 do roku 2016 byl Viktor Shokin generálním prokurátorem Ukrajiny. Byl ze své funkce propuštěn v roce 2016. Shokin před svým propuštěním oznámil, že bude vyšetřovat společnost Burisma, v jejímž představenstvu seděl právě syn tehdejšího amerického viceprezidenta a současného prezidenta, a to hlavně kvůli daňovým únikům a korupci.

Joe Biden si ve videu níže „připnul“ Shokinovo propuštění „na klopu“ takovým svým vlastním a trochu vychloubačným způsobem:

Načasování Shokinova zamýšleného vyšetřování Burismy, společnosti s Bidenovým synem ve správní radě, a jeho okamžité propuštění, kterým se taťka Biden starší ve videu chlubil, vedlo po léta k domněnce, že ti dva nejsou na sobě navzájem až tak zcela nezávislí. Joe Biden však vždy jakoukoli spojitost mezi nimi popíral a veřejně nám tvrdil, že se o činnosti svého syna v dozorčí radě Burismy prý dozvěděl až mnohem později, ale že se o to vlastně ani nikdy nezajímal, a také prý nikdy neměl nějaké schůzky se zástupci společnosti Burisma a dokonce ani o Burisma vůbec nic nevěděl.

E-maily nalezené v pevném disku notebooku, které Hunter Biden odevzdal do opravy, ale zapomněl si je vyzvednout, nyní jasně dokazují, že Joe Biden opět nestydatě lhal. Že tehdy jednoznačně byl v kontaktu se zástupci firmy, ve které jeho syn seděl v dozorčí radě. Silné podezření z korupce a ze zneužívání veřejné funkce ze strany Joea Bidena napadne asi mnohé tváří v tvář těmto jeho lžím, proč by jinak Biden lhal v tom, že nikdy neměl žádný kontakt se zástupci Burisma?

Tento e-mail je jen první ukázkou toho, jaké informace má nyní redakce New York Post k dispozici o Joe Bidenovi, Hunteru Bidenovi, ukrajinské společnosti Burisma a vládní korupci. První článek byl naprostá bomba a svým veřejným publikováním aktivoval takovou cenzuru, jaká dosud ještě nikdy nebyla takto otevřené předvedena široké veřejnosti:

Andy Stone, zástupce Facebooku, který léta pracoval právě pro americké demokraty, na Facebooku zcela otevřeně oznámil, že prostě zabrání tomu, aby tento článek z New York Post četli a sdíleli uživatelé Facebooku:

Náš americký příběh, jehož šíření se Facebook a Twitter snažily ze všech sil zabránit, byl systematicky potlačován všemi mainstreamovými médii po celém světě, a to zcela zjevně v jejich společném úsilí zajistit, aby Joe Biden nebyl ještě více poškozený všemi svými korupčními skandály před voliči u amerických prezidentských voleb, kteří jej už i tak mnozí nesnášeli. Proto teprve až nyní tento náš příběh vychází najevo, zřejmě proto, aby se takto pokusil obětovat veřejnosti Huntera, aby tím zachránil „Creepyho“ Joea a Demokratickou stranu spolu s ním.

Protože pro rodinný klan Bidenů a pro americké demokraty je nyní v sázce něco mnohem víc než jen nějaké e-maily, které byly mimo jiné nalezeny v tom zapomenutém notebooku. To, co je nyní v sázce, se nachází ve velmi zhuštěné podobě na 90 stranách vyšetřovací zprávy:

Americký senátor Chuck Grassley je předsedou finančního výboru amerického Senátu a americký senátor Ron Johnson je předsedou výboru pro vnitřní a bezpečnostní politiku Senátu USA. Grassley i Johnson právě zveřejnili svoji vyšetřovací zprávu, která nese název Hunter Biden, Burisma a korupce: dopad na politiku vlády USA a s tím související obavy .

Vše, co oba senátoři ve své zprávě publikují, je pečlivě ozdrojováno a zdokumentováno, odkazuje se zde na informace, které ministerstvo financí, FBI nebo i další jiné vyšetřovací orgány americké administrativy postupně shromáždily a potom i zpřístupnily oběma senátorům. Mnohé z toho také potvrzují e-maily z notebooku Huntera Bidena. Jak ve zprávě píší oba senátoři, tak poskytují celkový náhled na dostupné materiály. Sestavují neuvěřitelnou síť korupce, finančních úplatků a politické protislužby, která rozhodně nenechá nezodpovězenou otázku, proč je dnes Hunter Biden vyšetřován. Po přečtení této zprávy zbývá jediná otázka, proč je vyšetřován pouze Hunter Biden a nikoli také James Biden, bratr Joe Bidena, no a hlavně i velký Joe Biden sám.

Pro větší přehlednost jsme poněkud rozsáhlé informace ze zprávy obou senátorů trochu přeskupili a uvedli společně dostupné informace za roky 2014 až 2016, tedy za roky, ve kterých byl Joe Biden viceprezidentem USA a byl oficiálně odpovědný za americkou politiku. směrem k Ukrajině. Tento výběr je pochopitelně pouze zlomkem ze stávajícího materiálu. Pokud vás zajímá celá tato zpráva, najdete ji celou na konci tohoto příspěvku. Naše kompilace pochází v podstatě pouze z kapitoly XI. Předchozí kapitoly mají názvy jako:

  • Viceprezident Joe Biden věděl o práci svého syna ve správní radě Burisma, ale ignoroval ji. (Joe Biden vždy veřejně tvrdil, že neví nic o práci svého syna.)
  • Joe Biden věděl, že jeho syn spolupracuje se zkorumpovaným oligarchou „Mykolou Zlochevským“, který byl vyšetřován již tehdy na Ukrajině.
  • Hunter Biden byl chráněn americkou rozvědkou, zatímco byl na jednání představenstva společnosti Burisma.

Nyní k samotným zápletkám:

  • Jako člen představenstva Burisma, ukrajinské energetické společnosti, dostával Hunter Biden měsíčně apanáž 50 000 dolarů.
    • 2014: Mykola Zlochevsky, šéf Burisma, převádí 112 758 USD na účty Rosemont Seneca Bohai, společnosti, kterou Hunter Biden a Devon Archer společně založili a společně ji také řídí.
    • 2014: Den po zaplacení těchto peněz navštíví Archer viceprezidenta Joea Bidena.
    • 2014: O týden později je Joe Biden na Ukrajině – ve stejný den se Archer stává členem představenstva Burisma.
    • 2014: V květnu 2014 se Hunter Biden stal členem správní rady Burisma, což je práce, za kterou mu firma vyplácela 50 000 USD měsíčně.
    • 2014: Pět dní před nástupem Huntera Bidena do představenstva převede Burisma 250 000 USD na účet Boies Schiller, právnické firmy, pro kterou Hunter Biden také pracuje, a dalších 33 039 USD bude následovat hned krátce poté. Účel platby: „právní konzultace“, přesně tuto službu by měl poskytovat i Hunter Biden v představenstvu Burisma.
      „Není zcela jasné, zda některé z finančních prostředků zaslaných z Burisma Boies Schillerové byly použity na zaplacení služeb, které měl Hunter Biden poskytovat Burisma jako člen jejího představenstva.“
    • 2014 až 2016: Od 15. května 2014 až do 12. února 2016 společnost Burisma převedla 3 489 490 USD na účet Rosemont Seneca Bohai, společnosti Huntera Bidena a Devona Archera. Odtud bude 701 979 USD později převedeno na účet Huntera Bidena.
    • 2016: V květnu je Devon Archer zatčen na základě obvinění z mnohamilionového podvodu.
    • V roce 2016 již Burisma nepřevádí platby na účty Rosemont Seneca Bohai, Hunter Biden a Archer’s company, ale na účty Owasco PC. Společnost je však opět ve vlastnictví Huntera Bidena. Na účet společnosti bude jen během roku 2016 připsáno celkem 752 055 USD.
      „Platby z Burismy do Owasca pokračovaly také po většinu roku 2016 a přestaly pouhých osm dní poté, co Donald Trump porazil Hillary Clintonovou v prezidentských volbách v USA 8. listopadu 2016.“
  • Hunter Biden měl obchodní vztahy s Elenou Baturinovou. Baturinová je vdaná za Jurije Luškova, bývalého starostu Moskvy, který byl v roce 2010 odvolán za korupci Dimitrijem Medveděvem. Zatímco Luškov byl starostou Moskvy, Baturinova stavební firma dostávala zakázky v řádu miliard dolarů. Kromě toho byly provedeny platby ve výši 443 000 000 dolarů jakési fiktivní společnosti, která později skončila na jednom z Baturinových účtů.
  • Zdá se, že jakákoliv korupce Huntera Bidena doslova přitahuje:
    2014: Baturina převedla 3 500 000 USD na účet společnosti Roesemont Seneca Thornton, kterou provozují Hunter Biden, Archer a Christopher Heinz. Heinz je zeťem bývalého amerického ministra zahraničí Johna Kerryho.
  • Během roku 2015 následovaly další převody peněz v celkové výši 391 968 USD.
  • 2014: 22. dubna je Joe Biden na Ukrajině.
  • Ve stejný den společnost Novatus Holding převede 142 300 USD na účet Rosemont Seneca Bohai – s oddůvodněním že je to „za auto“
  • Hlavním akcionářem Novatus Holding je tehdy Kenges Rakishev, Kazach a zeť Imangali Tasmagambetova, který je v té době také starostou hlavního města Kazachstánu, Astany, a jakýmsi důvěrníkem tehdejšího prezidenta Kazachstánu „Nursultana Nazarbajeva“. Citujeme dále ze zprávy:
    „V době návštěvy viceprezidenta Bidena v Kyjevě, tak v Kazachstánu panovaly poměrně rozdělené názory jak na ruskou anexi Krymu tak na mezinárodní situaci obecně, což vyvolává napětí v regionu. Nazarbajevova vláda prý postupem času změnila svá stanoviska a Nazarbajev údajně učinil některá prohlášení podporující ruské kroky. Vzhledem k Rakishevově úzkému napojení na politické vedení v Kazachstánu, napjaté politické situaci, dlouhodobému vztahu Huntera Bidena s Archerem a zapojení do transakcí s Rosemont Seneca Bohai a také skutečnosti, že platba byla perfektně načasována s návštěvou viceprezidenta Bidena v Kyjevě, aby projednal americké sankce proti Rusku za invazi na Krym, tak vyvolává tato platba Rakiševa z 22. dubna 2014 Rosemontovi Senecovi Bohaiovi velmi vážné otázky. Není jasné, proč by zahraniční společnost Novatus Holding koupila auto za 142 300 dolarů pro Rosemont Seneca Bohai, když tato společnost vůbec neprodává vozidla. Shodou okolností, právě když je Joe Biden na návštěvě Kazachstánu, tak dostane společnost, ve které má Hunter Biden podíl, dar ve výši 142 300 dolarů na nákup auta. Jsou to ale podivné náhody…

Vazby rodiného klanu Bidenů s Čínou jsou ty ze všech nejmrazivější. Zpráva dvou amerických senátorů dále uvádí, že Rosemont Seneca Partners, tedy společnost opět vlastněná Hunterem Bidenem, Archerem a Heinzem, právě začíná prosperovat ve svých čínských dceřiných společnostech, které zahrnují kromě jiného i pobočku v Pekingu, právě když je Joe Biden viceprezidentem Spojených států amerických. . Nemohu zde podrobně popsat množství vazeb a spojení mezi Hunterem Bidenem, jeho společností a zkorumpovanými čínskými herci, kteří jsou buď přímo nebo nepřímo spojeni s Komunistickou stranou Číny a hlavně s Čínskou lidovou armádou.

Pro naše potřeby postačují následující obchodní partneři Hunter Biden:

  • Ye Jianming – Ye zatčen v Číně v únoru 2018. Zřejmě svou korupci trochu přehnal a upadl tím v nemilost u čínského režimu.
  • Patrick Ho – Ho je v roce 2019 v USA odsouzen ke třem letům vězení za praní špinavých peněz, spiknutí a korupci.
  • Gongwen Dong – který je přímo napojený na čínskou vládu;

Z velkého počtu plateb, které byly provedeny za stejné období uvedené výše, z účtů v Číně na účty společností, ve kterých je zapojen Hunter Biden nebo které šly přímo do dceřiné společnosti Hunter Biden, jsme vylovili jen ty nejvýraznější.

Následující zaplacená služba bez jakékoliv skutečné hodnoty je zvláště ilustrativní:

Ilustrace ukazuje zajímavé uspořádání. Ye Jianming otevírá začátkem září 2017 bankovní účet, který je propojen se třemi kreditními kartami vydanými Hunteru Bidenovi, Jamesi Bidenovi (Joeův bratr) a Sáře Biden (Jamesova manželka). Bankovní účet je následně financován 99 000 $ z účtu vlastněného Ye Jianmingem. Tři Bidenové následně používají tyto své kreditní karty k hromadnému nákupu různých „extravagantních“ položek, například včetně letecké dopravy, hotelových pobytů, produktů Apple atd.

Další náhoda, která je podobná dvěma náhodám uvedeným výše, kde vidíme platby různě zainteresovanými stranami těsně před pro ně výhodnými výlety nebo aktivitami Joe Bidena, nastává mezi lety 2013 a 2014.

  • V roce 2013 Hunter Biden a Devon Archer hovořili s Jonathanem Li, bohatým investorem, který provozuje čínský fond soukromého kapitálu Bohai Capital, o založení nové společnosti. Nová společnost se bude jmenovat Bohai Harvest RST Equity Investment Fund Management Co. (BHR) a využije čínský kapitál k získání zámořských nemovitostí a k investicím v zámoří. Státní Čínská rozvojová banka a Čínská banka drží akcie v BHR.
  • V prosinci 2013 Hunter Biden doprovázel svého otce, viceprezidenta Joe Bidena, do Číny v Airforce II.
  • Tam zprostředkuje setkání mezi Joe Bidenem a Jonathanem Li.
  • Krátce po této cestě do Číny získala BHR v Číně souhlas.
    „Rozsáhlé vazby BHR na čínskou vládu propojily její existenci s rozhodováním vládců komunistické strany. Například Čínská rozvojová banka (CDB) je jedním členem konsorcia, které kontroluje 30 % BHR. Dalšími členy tohoto konkrétního konsorcia jsou vládní poštovní spořitelna a Bank of China.

Spojení nebo zapojení klanu Bidenů se zkorumpovanými jedinci po celém světě, od Ukrajiny přes Rusko a Kazachstán až po Čínu, má za následek nepřeberné množství vyděračského potenciálu pro příslušné státy, s nímž mohou ovlivnit nejen Huntera Bidena, ale hlavně jeho prostřednictvím i Joea Bidena. Myšlenka na prezidentovo otevřené vydírání prostřednictvím jeho angažmá v Číně, v Rusku nebo na Ukrajině, což je něco, co jsme mohli vyčíst mezi řádky, tak oba americké senátory značně znepokojuje. Svoji zprávu pak uzavírají následujícím prohlášením:

„Záznamy získané výbory ukazují na konzistentní, významné a rozsáhlé finanční spojení mezi Hunterem Bidenem, Jamesem Bidenem, Sarou Biden, Devon Archer a čínskými státními příslušníky napojenými přímo na čínský komunistický režim a CHKO, jakož i na další cizí státní příslušníky mnohdy s velmi pochybným původem. Tato spojení a obrovské množství peněz, které se mezi nimi vzájemně převádí, nevyvolávají pouze obavy ze střetu zájmů, ale vzbuzují také značné obavy ve finanční oblasti, kontrarozvědky a možnosti vydírání. Výbory budou nadále vyhodnocovat důkazy, které mají k dispozici.

Vydíratelný Joe Biden se ale mezitím stal falešně zvoleným prezidentem USA a politika, kterou prosazuje od roku 2021, tak myslím si mluví sama za sebe. Nyní, když se příběh, který jsme zde pouze v hrubých obrysech vyprávěli, a zejména pokud jde o jistý „krysí ocas“ s ním spojený, tedy o, příběh o Hunterově nevyzvednutém notebooku, dostal konečně i do mainstreamových médií, tak to může mít jen jeden jediný důvod, Hunter se sám stal Hunted (Lovec se stal kořistí). Je to pěšec obětovaný kvůli tomu, aby to ochránilo „velke hochy“ v pozadí, kterým celou tu dobu vydělával velké peníze.

Kam se podíváš, jsou jen totálně zkorumpovaní politici a ještě víc zkorumpovaná média.

Onu zprávu amerických senátorů máte k dalšímu studiu zde:

Článek z sciencefiles.org volně přeložila a upravila Myšpule. Zdroj: https://sciencefiles.org/2022/03/23/hunter-now-the-hunted-die-korruption-des-biden-clans-kommt-in-ausgewaehlten-teilen-ans-tageslicht/

Líbil se Vám dnešní článek? Podpořte mě!

PODPOŘTE MYŠPULI A SVĚT VÁM BUDE VDĚČNÝ !

https://myspulesvet.org a video kanály Myšpule Svět jsou soukromé projekty nezávislé investigativní občanské žurnalistiky financované výhradně z osobních zdrojů a Vašich darů, bez kterých by byli dlouhodobě neudržitelné. Přispějete-li na jejich další provoz přispějete dobré věci v boji za lidská práva a svobodu nás všech!

Finanční dar mi můžete poslat na KB čú.:27-1399760267/0100

do zprávy pro příjemce napište prosím: „dar Myšpuli“

Za Vaši případnou podporu Vám s pokorou a úctou děkuji!

One thought on “Hunter now the Hunted – Zkaženost klanu Biden vyjde již brzy najevo”

Napsat komentář