Mike Adams: Vyšší moc by mohla být spuštěna jako součást navrženého Velkého resetu

Článek od Belle Carter z greatreset.news

V září loňského roku navrhl známý strážce veřejného zdraví Mike Adams scénář, ve kterém by všechny ty události okolo nás mohly skončit jakousi globální „vyšší mocí“. To se nyní ale pomalu začíná skutečně formovat, protože finanční instituce se začínají hroutit.

Finanční Web Investopedia definuje tuo „vyšší moc“ jako jakousi právní doložku obsaženou ve smlouvách, která přebírá odpovědnost za nepředvídatelné a neodvratitelné katastrofy, které by mohly narušit očekávaný průběh událostí a zabránit tak účastníkům smlouvy v plnění jejich povinností .

Uvedené příklady této „vyšší moci“ jsou třeba přírodní katastrofy, jako jsou hurikány, tornáda a zemětřesení, stejně tak jako různé lidské činy, jako jsou třeba různé ozbrojené konflikty a nebo člověkem způsobené nemoci.

„Znamená to ale také to, že mnoho finančních závazků – potenciálně včetně sociálního zabezpečení, dluhu amerického ministerstva financí, penzí, derivátů, kontraktů na papírové komodity, průmyslových dodávek, závazků vyplácení pojištění atd. – by bylo zrušeno,“ řekl Adams během jedné epizody „Zpráv od Strážce veřejného zdraví.“ a to z 12. září 2022 .

„Zdá se, že je to vše také přímo součástí plánu globalistů shromážděných okolo WEF na ‚Velký reset‘, která má vymýtit kromě jiného i dluh amerického ministerstva financí ‚splácení bez selhání‘ – tj. z toho selhání se prostě jen obviní nějaká další mimořádná situace, která se stane záminkou ke zrušení finančních závazků a k uskutečnění onoho velkého resetu globálního finančnbího systému. “ (Související článek s tímto tématem naleznete na Natural News: Globální VYŠŠÍ MOC přijde hned po vyhlášení třetí světové války – mnoho finančních závazků, smluv a důchodů bude zrušeno .)

Akciový analytik Marshall Hargrave také rovněž poukázal na to, že skoro každá taková vyšší moc, protože samozřejmě není vždy stoprocentně jasná a transparentní, tak obecně zvýhodňuje velké společnosti. „Velké a mocné pojišťovací společnosti pak vždy mohou tyto klauzule použít jako záminku, aby se vykroutily ze svých závazků. A naopak, pokud průměrný Joe bude těžit z výjimky vyšší moci, nemusí mít finanční sílu na to, aby dokázal, že se daná událost jako tato „vyšší moc“ skutečně kvalifikuje,“ komentoval finanční expert.

S tím, jak se globální bankovní systém začíná propadat, začínají převládat bankovní krachy a americký dolar začíná na obzoru vidět svůj brzký zánik. Lidé, kteří se bojí neznámé budoucnosti, se nyní uchylují k nákupu drahých kovů, zejména zlata, kvůli zabezpečení svých financí.

Ale třeba podle DakotaDepository.com je dnes mnohem pravděpodobnější scénář, že vláda zakáže jakékoliv soukromé vlastnictví zlata . Uvedla, že pokud chce Fed obnovit dolar krytý zlatem, tak by se logicky měl stát tím největším kupcem zlata ve Spojených státech.

„Například, pokud by se Fed domníval, že dolar by měl být kryt zlatem v sazbě například 15 000 dolarů za unci, tak by mohl začít nabízením výkupní ceny 3 000 dolarů za unci, aby zjistil, kolik lidí dokážou přimět k prodeji za tento kurz,“ poznamenal k tomu web. . „Potom by mohli začít tuto cenu v průběhu času postupně zvyšovat, aby do nich proudilo stále více zlata, dokud nedosáhnou svého cíle pro držbu veškerého zlata, která je nezbytná k podpoře jakéhokoli směnného kurzu, který se takto snaží ukotvit. V tomto scénáři by pak mnoho lidí mohlo být nalákáno k prodeji svého zlata, a tak by nebyla ani nutná žádná další nákladná a prakticky skoro nerealizovatelná konfiskační opatření.“

Investopedia: Pandemie COVID-19 by se mohla kvalifikovat jako tato „vyšší moc“

Podle Investopedia by se pandemie Wuhanského koronaviru (COVID-19) mohla snadno kvalifikovat právě jako taková „vyšší moc!.

Federální rezervní banka v Chicagu to potvrdila ve svém zpravodaji s názvem „ Jaký je potenciální dopad nároků vznikých na základě vyšší moci na finanční stabilitu? “ zveřejněné na svých oficiálních stránkách. Uvedlo, že problémy s „vyšší moci“ se objevily s vypuknutím pandemie na začátku roku 2020. Nároky se původně nejdříve objevily na trzích cenných papírů zajištěných hypotékami v březnu téhož roku po období extrémní volatility úrokových sazeb.

„Vyšší moc byla také vyhlášena na ropných trzích poté, co se ropa West Texas Intermediate 20. dubna 2020 obchodovala za téměř záporných 40 USD za barel. Další významný příklad nastal téměř o rok později v únoru 2021, kdy čelili extrémnímu zimnímu počasí v Texasu. , a místní producenti ropy a chemické společnosti to prohlásili za „vyšší moc“ zneplatňující jejich kupní smlouvy,“ uvádí zpráva.

Navštivte také stránku EconomicRiot.com , kde najdete další novinky související se současnou kolabující globální ekonomikou.

Zdroj: https://greatreset.news/2023-03-29-force-majeure-could-be-part-of-great-reset.html

Napsat komentář