Je možné se skutečně dozvědět, co se dělo a stále děje na Ukrajině?


Nedávno jsem narazila na textový materiál, který mi poslal můj táta a který přináší ten možná nejjasnější a nejrozumnější popis toho, co se právě nyní děje na Ukrajině. Jeho význam vyplývá ze skutečnosti, že jeho autor, Jacques Baud, plukovník švýcarské zpravodajské služby ve výslužbě, byl vysoce postaveným a významným účastníkem výcvikových operací NATO na Ukrajině. V průběhu let měl také rozsáhlé vztahy se svými ruskými protějšky. Jeho dlouhá esej se poprvé objevila (ve francouzštině) v respektovaném Centre Français de Recherche sur le Renseignement. Doslovný překlad se objevil v The Postil (1. dubna 2022). Autor textu se vrátil k původní francouzštině a článek trochu upravil a přeložil, doufám, že v idiomatičtější angličtině.
Nemyslím si, že by při editaci poškodil Baudův fascinující účet. Protože v pravém slova smyslu to, co udělal, je že „vypustil kočku z tašky“.
Ovšem dosud nikdo nepředložil z první ruky, hluboký a komplexní popis, jak to v tomto textu udělal plukovník Baud, jasně a zasvěceně.
Je důležité, chcete-li pochopit hlubší souvislosti a významy současných událostí, abyste si přečetli Baudův komentář a zamysleli se nad ním. Spolu s historickými zprávami historika Johna Mearsheimera by to mělo být povinné čtení pro všechny ty dnešní horlivé politické jestřáby, kteří nás tak nevybíravě tlačí do třetí světové války.

Text ke studiu nebo ke stažení ve formátu PDF:

Líbil se Vám tento článek? Podpořte mě!

PODPOŘTE MYŠPULI A SVĚT VÁM BUDE VDĚČNÝ !

https://myspulesvet.org a video kanály Myšpule Svět jsou zcela soukromé projekty nezávislé investigativní občanské žurnalistiky financované výhradně z osobních zdrojů a Vašich darů, bez kterých by byli dlouhodobě neudržitelné. Přispějete-li na jejich další provoz přispějete dobré věci v boji za lidská práva a svobodu nás všech!

Finanční dar mi můžete poslat na KB čú.:27-1399760267/0100

do zprávy pro příjemce napište prosím: „dar Myšpuli“

Za Vaši případnou podporu Vám s pokorou a úctou děkuji!

One thought on “Je možné se skutečně dozvědět, co se dělo a stále děje na Ukrajině?”

Napsat komentář